Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Event Series Event Series: Alexander Stub – Modum kunstforening

Alexander Stub – Modum kunstforening

23. september 2023 12:00 - 15:00

Alexander Stub har blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk som færre og færre jobber med. Linosnitt er en gammel teknikk som er nært beslektet med tresnitt.

Personlige refleksjoner:

«Naturens lys og former har alltid fasinert meg. Jeg bruker mye tid på fjellet gjennom alle årets tider. Særlig våren fasinerer meg med snøsmelting og alle de kontrastene som da kommer frem.
Minner og inntrykk tar jeg med meg til atelieret hvor jeg lager små skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Streken blir skjært vekk med små v-jern.
Hvert bilde består av 3-4 plater, gjerne med flere farger på hver plate. Fargene blir rullet på med små valser på de områdene som står igjen etter utskjæringen. Platene blir enten trykket vått i vått, eller jeg lar det tørke etter hver plate. Det er alltid spennende å se resultatet etter at den siste platen har gått gjennom pressen.
Opplagene mine er små og består somregel av 30-50 eksemplarer. Jeg trykker alle bildene mine selv, noe som gjør at de blir så orginale som de kan være.»

Detaljer

Dato:
23. september 2023
Tid
12:00 - 15:00
Series:
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.modumkunstforening.com/