Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Elin Glærum Haugland – Hvaler kunstforening

5. november 2023 12:00 - 16:00

Utstillingen i Hvaler kunstforening tar utgangspunkt i materialer fra naturen samlet inn under feltarbeid på Hvaler i juli 2023. Gjennom en intens prosess fram til utstillingsåpningen har Elin Glærum Haugland blitt kjent med de ulike materialene gjennom å gjøre dem om til akvarellfarger og male med dem. Resultatet av arbeidet med disse fargene hentet fra Hvaler vises nå i Kunstgaten på Hvaler rådhus i oktober og november.
Haugland arbeider i hovedsak med maleri med mineralfarger fra stein og jord som hun finner i naturen og bearbeider til pigment. Hun har blant annet arbeidet med prosjektet i Amazonas i Peru og Brasil og på Påskeøya, samt Nord-Norge. Under disse prosjektreisene har arbeidet med mineralpigmenter i maleri vært en inngangsport til å ta inn inntrykk fra landskapet og menneskers kunnskap og naturkontakt på hvert sted. Prosessen og utforming av verkene blir en måte å ta imot og videreformidle opplevelser av natur som noe hellig.
Elin Glærum Haugland (f. 1988) har utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim. Hun har blant annet vist verk i Trøndelagsutstillingen, Østlandsutstillingen, Bærum Kunstforening, Kunstnerforbundet, Tiapapata Art Gallery på Samoa, Art & Mind center i Japan og Mana Gallery på Påskeøya.
Se mer på Elin Glærum Haugland sin hjemmeside:
https://www.primusprimus.com/

Detaljer

Dato:
5. november 2023
Tid
12:00 - 16:00
Series:
Kategori for Arrangement:

Sted

Hvaler
Hvaler kommune, Storveien 32
Skjærhalden, http://hvalerkunstforening.no/ 1680 Norge
+ Google-kart