Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kjell Varvin og Susanne Kathlen Mader – Bærum kunstforening

24. september 2023 12:00 - 16:00

Susanne Kathlen Mader og Kjell Varvin har arbeidet i atelierfellesskap siden 1998, og stilte for første gang ut sammen i 2017. De tilhører begge en modernistisk tradisjon med referanser til Bauhaus og de Stijl, samt russisk konstruktivisme. Kjernen i kunstnerskapet til Mader er fargen, mens det bærende elementet hos Varvin er streken. I utstillingen på Buskerud Kunstsenter bindes de forskjellige, selvstendige enkeltverkene sammen gjennom en felles tegning som strekker seg over alle veggflatene mellom malerier, tegninger og skulpturer.

Mader jobber i hovedsak med maleri, og har fargen som prioritet. I utstillingen viser hun malerier i hovedsakelig ekspresjonistisk stil, samt skulptur i sveiset jern. Skulpturene er hennes siste nyvinning, og er en direkte konsekvens av dyrkingen av linjen i maleriet. Konstruksjonene er på samme tid skjøre og solide, og med en røff finish hvor ujevnheter bidrar til et levende uttrykk. Hun har også laget et verk spesielt til utstillingen, som kombinerer skulptur med et motiv malt dirkete på vegg.

Varvin er hovedsakelig tegner og sveiser tynne stålstrenger for å trekke streken ut i det tredimensjonale. Dette blir til åpne skulpturer som spiller perspektivistiske puss og får betrakteren til å bevege seg for å revurdere sin egen posisjon. Formatene bygger på kroppslige proporsjoner som enhver kan gjenkjenne og være fortrolige med. Det handler om en frigjort geometri hvor improvisasjon og «styrte tilfeldigheter» er viktigere enn matematisk presisjon. Varvin sier at geometrien er matematikkens poesi.

Susanne Kathlen Mader (f. 1964, Walsrode, Tyskland) er utdannet ved University of Arts, i Braunschweig, Tyskland. Mader har stilt ut bredt i Norge og i utlandet, med separatutstillinger ved institusjoner som Kunstnerforbundet, LNM, Nordnorsk kunstnersenter og Oslo Kunstforening. Hun har også gjennomført en rekke offentlig utsmykninger og er kjøpt inn av flere større samlinger.

Kjell Varvin (f. 1939, Bærum, Norge) har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, École Superieure des Beaux-Arts, Paris, Bellas Artes, Sevilla og O’Porto, og Artes y Oficios, Barcelona. Varvin har stilt ut ved institusjoner som Nasjonalmuseet, Kunstnernes Hus, Nordnorsk Kunstmuseum og Kunstnerforbundet, og er representert i samlingene til blant annet Nasjonalmuseet, Nordnorsk Kunstmuseum, Stavanger Museum.

 

Detaljer

Dato:
24. september 2023
Tid
12:00 - 16:00
Series:
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.baerumkunstforening.no/

Sted

Sandvika
Løkketangen 20 a
SANDVIKA, 1338 Norge
+ Google-kart