Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Treklang fra nord – Nittedal kunstforening

1. oktober 2023 12:00 - 16:00

WENCHE HARRIET JOHANSEN

Er født i Bodø 1947. Medlem i Norske kunsthåndverkere. Johansen jobber med tegning og 3D objekter i mixed media.» Å jobbe med kunst er for meg en måte å uttrykke essensen fra min «indre kilde».

Wenche Johansen blir inspirert av myter og gammel kultur, fra funn i katakomber i Nordnorske middelalderkirker til historier, myter og hymner fra gamle Egypt, Sumererriket og Timbuktu. Gamle symboler, historier, myter, eventyr og museumsbesøk inspirerer m til å lage egne historier til billedutrykk i 2D og 3D. Wenche Johansen jobber oftest med temaer. Tegningene blir til med blyant, akvarellblyant, kull og soft pastell. Objektene i mixed media er på papir, glass, og jeg kombinerer disse med jern (sveis og smedarbeid). «Det er viktig for meg å uttrykke objektets budskap ved bruk av kontraster og ulike materialer.»

KARI ELFSTEDT

Er født på Gjøvik, men bor og arbeider i Sandnessjøen. Kari Elfstedt er billed- og tekstilkunstner og har i mange år jobbet med tekstil for teater, film tv og med egne utstillinger og prosjekter. Hun har 4 -årig kunstutdannelse fra SHKS 1972 og etterutdanning som Skapende kurator ved KHIB Bergen 2006. Hun har lang erfaring som kostymedesigner for norske spillefilmer bl.a Reisen til julestjernen, og fikk Amandaprisen for kostymene til filmen Landstrykere 1990. Hun arbeider som tekstilkunstner, hatt mange utstillinger, er kunstkonsulent for KORO (kunst i offentlig rom) og flere egne utsmykkingsoppdrag.

Kari Elfstedt samarbeider med Ina Otzko og Toril Bonsaksen i ArtBaseHelgeland med kunstprosjekter, og var Regionleder for Norske Kunsthåndverkere 2010-2014. Hun arbeider nå mest med skulpturelle tekstiler og drakter inspirert av Japansk Shibori teknikker.

Om mine arbeider:
«I mine siste arbeider har jeg vært inspirert av en japansk teknikk der jeg bruker ull og silke som materialer og prøver ut nye metoder for reservering og innfarging Jeg arbeider med rytmisk repetisjon i linjer og mønstre og med egne metoder og erfaringer prøver jeg å finne balansen mellom det uforutsigbare og det forutsigbare. Jeg er opptatt av det håndverksmessige parallelt med det konseptuelle som kan være inspirert av natur, historier fra nåtid, fortid og framtid»

KIRSTEN SKAAR PEDERSEN

Jeg er født og oppvokst i Tønsberg, men har snart bodd 50 år i Nordland, det meste av tiden i Bodø. Min kunstutdanning har jeg bl.a. fra SHKS (Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo), tekstil-linjen med avsluttende diplom i stofftrykk.

I de senere år har det blitt mindre stofftrykk, men mer ”tekstilcollager” i form av håndapplikasjon/broderi. Gjenbruk av egne tidligere stofftrykk og/eller tekstiler fra min historie – får ny mening i bilder eller tepper ment for vegg. Ellers har jeg også jobbet med akrylmaleri, tegning og grafikk i mange år.

I denne utstillingen i Nittedal Kunstforening viser jeg akrylmalerier på lerret og plate, samt veggtekstiler i små og større formater, noen i glass og ramme.

Jeg bruker geometriske figurer, abstraherte naturformer, linjer og ulike mønstringer i arbeidene mine. Mønstringene kan være inspirert av folkekunsten eller annet jeg finner og ser i nærområdet eller på reiser – eller bare rene fabuleringer.

Noen av arbeidene mine kan kanskje ha en fortelling i seg… Men oftest har jeg bare et ønske om å berøre og gi en opplevelse av visuell harmoni – eller kanskje ordløs poesi – noe blikket kan hvile på eller finne glede i.

Åpningstider

tirs, ons og torsdag kl. 18.00-20.00

lørdag og søndag kl. 12.00-16.00

Detaljer

Dato:
1. oktober 2023
Tid
12:00 - 16:00
Series:
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://nittedalkunstforening.no/treklang-tre-kvinner-fra-nord/

Sted

Nittedal
Nyveien 1
Nittedal, 1482 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside