Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Ingerid Kuiters «Que sera sera» – Lillestrøm kunstforening

22. februar 2020 12:00 - 16:00

|Recurring Arrangement (See all)

An event every week that begins at 12:00 on søndag and lørdag, repeating until 8. mars 2020

Utstillingen viser lakkarbeider på treobjekter, assemblager og malerier. Kunstneren vil være til stede på åpningen den 22. februar 2020, Django Novo vil synge og spille gitar. Lett servering.

Det er særlig lakkarbeidene på treobjekter Ingerid Kuiters er kjent for. Arbeidene hennes er preget av burlesk humor, surrealisme og en fri ornamentikk vi kan forbinde med Flower Power og bruken av dekorative mønster i psykedelisk kunst blant kunstnere i USA og Europa innenfor kunsthåndverk og grafisk design. Fra samtidens billedkunst er det referanser til popkunsten. Gjenbruksperspektivet er også til stede i hennes kunst,  bl. a. gjennom ornamental dekorering av ulike værbitte treobjekter. Hun beveger seg ubesværet i et terreng av bruksting, designobjekter, kunsthåndverk, dekor, grafikk, og maleri.

Kuiters har kunstutdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Hun har hatt mange separatutstillinger, og har stilt ut på en rekke anerkjente gallerier både i Norge og utlandet. På 60-tallet var Kuiters en del av kunstnerkretser i Amsterdam og New York. Hun har mottatt statens garantiinntekt for kunstnere siden 1986. I 2000 fikk hun Vestfold fylkes kunstnerpris, og i 2011 hadde hun er stor retrospektiv separatutstilling, «Lost in decoration», på Haugar Vestfold kunstmuseum.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 12-16. Galleri Brogata 2 ligger få minutters gange fra Lillestrøm Stasjon, ved siden av Romerike Helsebygg, ved bredden av Nitelva, rett bak Rådhuset i Lillestrøm. Gratis parkering ved Rådhuset i helgene.

Detaljer

Dato:
22. februar 2020
Tid
12:00 - 16:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Lillestrøm
Brogata 2
LILLESTRØM, 2000 Norge
+ Google-kart
View Sted Website