Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Landskap i uroens tid

9. september 2019 08:00 - 17:00

Grafikk

Hus og landskap / Avstand og tilhørighet – en billedfortelling

Min billedfortelling handler om tilstander og stemninger, lys og mørke. Et indre landskap, fylt av symboler og detaljer fra det nordlige landskapet; mitt opphav og min viktigste inspirasjonskilde. Her er mye hjemlengsel og erindringer, men også spor av samtidens referanser til noe som er, men som kanskje ikke er så lett å få øye på. Meditasjoner og stille øyeblikk ,musikk opplevelser…. tilstander jeg tror vi trenger. Mine motiver av gamle hus – med sine sterke og vakre uttrykk, som i en lang periode forfalt mange steder – har vært en form for ”hus vern”. Heldigvis er det nå en ny bevissthet rundt vern av gamle bygninger og kulturlandskapet. Jeg håper at noen av mine personlige bilde tolkninger kan formidle en kombinasjon av tilhørighet, historie og poesi. Et hus er et ansikt, og kanskje det tryggeste vi vet, spesielt når vi kaller det HJEM! Helt siden begynnelsen av mitt kunstnerskap har bildene mine kretset rundt denne tematikken. Min avstand til dette landskapet, etter femti år i Oslo, har skapt en annen form for nærhet til den nordlige landsdelen og en større bevissthet rundt min kulturtilhørighet. Mine arbeidsdager har jeg hovedsakelig på mitt atelier i Oslo, og delvis i Lofoten.

I tillegg er jeg heldig som får ha min permanente samling malerier på Reine Kultursenter, i ”Galleri Eva Harr” (www.reinekultusenter.no )

Det viktigste for meg er å skape en billedverden som har min personlige signatur – og argument for naturens viktige plass i vår felles identifikasjon.
Eva Harr

Detaljer

Dato:
9. september 2019
Tid
08:00 - 17:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://www.oppegardkunstforening.no/