Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Event Series Event Series: Som en del af labyrinten

Som en del af labyrinten

3. november 2019 12:00 - 16:00

André Lundquist er født i 1972 i København og debuterte som billedkunstner i 1996.
Han har gått i lære hos den danske billedkunstneren Therese Dragshøj (1986), og har i tillegg gått på Holbæk kunsthøjskole.

Det er en stor glede å kunne presentere en utstilling viet den danske billedkunstneren André Lundquist. Utstillingen «Som en del af labyrinten» tar utgangspunkt i en bok med samme navn, skrevet av den danske forfatteren Inger Christensen, og utgitt i 1982. Bokens tema dreier seg om det å være del av en felles virkelighet, det å ha noe til felles, og det å dele tanker og handlingsmønstre. Ett av forfatterens utsagn er: – Jeg tænker, altså er jeg en del af labyrinten. Hun henviser her til den franske filosofen René Descartes, som i sine skrifter fra 1600-tallet skrev: Ego cogito, ergo sum (Jeg tenker, altså er jeg). Dette skrev Descartes i den betydning av at menneskets plass i verden skulle få en mer sentral rolle enn det hittil var blitt tildelt.

I denne utstillingen arbeider André Lundquist i spennet mellom disse to sterke figurer i litteraturen og filosofien. Han skaper stemninger og fornemmelser for nettopp denne sammenheng mellom kropp, mennesket i sin væren, samhørighet og fellesskap. Men han maler også kvinner som står alene.

Åpningstider:

tirsdag-søndag 12.00-16.00SS

 

Detaljer

Dato:
3. november 2019
Tid
12:00 - 16:00
Series:
Kategori for Arrangement:

Sted

Sandvika
Løkketangen 20 a
SANDVIKA, 1338 Norge
+ Google-kart